SELAMAT DATANG KE DUNIA BERBLOGGING, FY ~!

Halo , halo , halo …. 😀

Say hi to everyone here~! ❤

hello

Honestly sy memang tak da pengalaman langsung dalam bidang berblogging ni. Biasanya sy lebih suka melihat blog2 orang lain saja. so mesti tertanya2 kenapa da umur 25 tahun,baru start nak berblogging?? XD ahahaha..well oleh kerana sy orang yang masi baru dalam bidang ni, jadi biarlah pembuka post pertama saya ni bercerita sedikit tentang TERJENTIKNYA hati tiba2 nak berblog..Hihihihi

Alkisahnya begini,.

Sebenarnya sy budak student college cosmopoint sabah. (Dah nak abis da pun.hehehe..) Baru2 ni, saya da pun ambil FINAL PROJECT MULTIMEDIA. Kira sem akhir da hanya tinggal buat thesis kerja ja la. So sy anggap abis da perjuangan sy dalam saat2 penting sy sebagai student.. (ada masa nanti, sy nak share pasal pengalaman sy masa berdepan dengan final exam.) Da abis semua tu, sy bercadang nak berehat dalam 1 minggu ni. Tapi fikiran sy selalu memikirkan tentang ilmu yang belajar sebelum ni. Sy berharap apa yang sy belajar tu takkan hilang walaupun sy da abis blajar. Lagi pun boleh dikatakan project akhir yang sy ambil tu, memang minat sy iaitu “WEB DESIGN”. Alaaaa…,belum pro lagi la,~masi baru lagi la dalam bidang tu..hehehe.Tapi sy pasti akan pertingkatkannya lagi. 🙂

Baru2 ni sy ada try buat website baru guna DREAMWEAVER.Tapi belum siap lagi.. tau la kalo nak buat design ni cerewet skit . Biasanya google dan youtube ni adalah sumber utama untuk sy buat rujukan. Honestly sy memang ada angan2 nak berniaga jual template website bila da mahir dalam pembangunan web. so sy pun banyak buat research. then sy tiba2 dpt IDEA. 😀 😀

IdeaGirl

Apa kata kalo sy cuba buka satu website sy dari blogspot ataupun wordpress then bila da rasa confident da mahir buat web tu,kot2 boleh berniaga jual template melalui situ? hahahah (berangan2 la kata kan tapi sapa tahu ia menjadi kenyataan kalo sy berusaha,..aiseh..hehehe) Dari situlah sy buat reseach lagi untuk blogspot dan wordpress. Nampaknya peluang rezeki tu ada dimana2 saja. Sy melihat orang semakin bijak dalam berniaga melalui blog atau internet. Bertambah niat dan nekad sy untuk mencuba nasib seperti mereka inshaallah..Tapikan sy tak berharap apa2 .Sy cuma ingin mencuba sesuatu baru dalam dunia blog.Bukan kerana nak popular atau apa, tapi rasanya berblogging ni mungkin boleh membawa hasil pendapatan kalo kita tau selok belok dalam pencarian rezeki disini. Jikalau rezeki tidak menyebelahi sy disini, anggap saja ini satu perkongsian hidup dan ilmu. Bila kita suka membaca dan berkongsi melalui blog, akan ada serba sedikit ilmu yang kita dapat .

 

BAK KATA PEPATAH LIRIK DALAM LAGU JOE FLIZZOW

“ANGAN- ANGAN JADI IMPIAN, IMPIAN JADI CITA-CITA”

 

dreams_really_do_come_true make-dreams-come-true

 

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s